Tomt..

Ja ni, nu sitter jag här själv i soffan utan soffbord o glor på en dumburk till tv (en rejäl tjock-tv) Inge kul ska jag tala om!!

Men men, imorgon får jag se till att möblera om lite av dom få möbler jag har kvar.

Iaf så tog jag o flickorna en prommis ner till Ö&B idag igen för att byta mikron till en ny för de visade sig att den hade fått en smäll för den hade en stoor buckla på dena sidan.

Nee nu ska jag ta o sluta skriva innan de går överstyr!

återkommer imorgon med lite bilder på den nymålade kökssoffan och hur jag lyckas med möbleringen.

Prommis i solen

Vid tiotiden tog vi en liten prommis till ÖB så jag kunde kika efter en ny mikro o köpa hem lite nödvändigt som schampo, balsam, tvål m.m. Jag hittade en digital mikro för bara 595:- så nu slipper jag stå å räkna sekunderna när ja värmer välling o sånt.. skönt! :) (lägger ut en bild på den så fort jag packat upp den)

Nea plockade en massa maskrosor påvägen hem så nu står dom i en fin liten vas här på vardagsrumsbordet.

Min älskade go´jänta <3 Nova sov så gott i vagnen under hela turen.



 


 


bloggdesign

något som jag verkligen inte klarar att pyssla ihop är en snygg bloggdesign..

så finns de nån snäll själ där ute som skulle vilja hjälpa stackars lilla mig?! ;) hihi

- 0,5kg

Den här veckan har jag tagit lite "semester" från viktväktarna då det har varit så fint väder så man vill ju bara njuta å äta massa god mat å MASSOR av glass ;)

Men jag lyckades ändå gå ner 0,5kg så jag är supernöjd! Kan nog vara alla långa prommisar jag tagit överallt. Ibland är det bra att inte ha nån bil, hihi!

Ne nu ska jag pyssla lite här hemma, see you later!

Bilder från helgen

Jag o Louise i lördags ;)




Prommis ner på stan i söndags med flickorna o "Mikeson" för att äta på Texas o en glass på skutan :)




Sötaste Nova <3




Sötaste Nea <3



Mamma o Nea

Jag o flickorna tog en prommis till Mamma idag för att fira henne och vi började med att ta en morgonfika ute på dackås.


Morsdag

Grattis alla Mammor där ut såhär lite i efterskott, hihi! Speciellt stort grattis till min älskade mamma Monalisa <3

Jag satt en kväll å pysslade ihop en liten present till henne o detta blev resultatet..





I glasburken la jag ihoprullade pappersremsor som jag skar av några a4-papper.. å på varje remsa har jag skrivit värdefulla meddelande till mamma, så nu får hon ta å öppna burken när hon känner för det o läsa några fina ord om hur underbar hon verkligen är <3

Sen gjorde jag ett litet kort där det förstås stod " Världens bästa Mamma" :)


Hämta ut paket..

Nu klär jag på lillgrodis och tar en prommis å hämtar ut ett paket från ellos. Ska även passa på att gå till dollar å köpa hem lite skitpapper ;D haha!

Återkommer sen när jag kommit hem igen å får prova kläderna.


kakelfix

Jag fick en superbra idé senast jag var på ikea när jag såg dom där små speglarna. Eftersom mina äckliga, fula, blommiga kakelplattor inte är helt släta så hade de inte funkat att köpa "klisterplattor" till dom men dom här speglarna fäster man med självhäftande tejp som medföljer å de funkar kanonbra plus att dom är mycket billigare! De kostade under 300kr för alla dessa speglar vilket är toppen när man inte äger ett par guldbyxor! så när vi var till ikea igår så passade jag på att köpa med mig flera hem så jag kunde fixa klart å jag är nöjd för nu slipper jag spy varje gång jag går in i köket pga kaklet :D

Före..



Efter..





Micron gick även sönder idag, så jävla typiskt.. så nu läre jag ju köpa en ny sån. men nu ska jag nog lägga lite mer pengar på en så jag får en digital.

Som ni kanske ser så blev de en lucka över i hörnet för kakelplattorna blev för stora där men de löste jag med att ställa dit en plastblomma ;)



Ikea-tripp

Nu sticker jag och bästa Carina iväg till Ikea en snabbis. Skönt att åka dit utan barn! Nova ska vara hemma med sin Pappa och mysa.



Nova sovandes i vagnen idag medans ja tog en fika med Angelica :) sötnosen min <3


ellos

Jag fick ett superbra erbjudande av ellos som jag inte kunde låta bli att använda. Så nu äntligen får jag själv lite nytt i garderoben och lite mer presenter till Nea. (50% på allt jag handlade typ)





Jag är stolt över mig själv att jag köpte några plagg med lite färg, annars brukar jag bara klä mig i svart typ. Längatr som tusan tills paketerna kommer. Hoppas att klänningen sitter bra för jag har ingen klänning jag kan ha här hemma. Jag köpte även en svart tubtopp just för att dom blev så billig och för att de är så lätt att amma i dom. :)


Recept på Dammsugare

Det var nån som ville ha receptet på dammsugarna så här kommer de. Jag har hittat de på en bakbloggen bliminjast.se :)

Ingredienser till ca 20 stycken:

100g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1-2 msk kakao
ca 3 dl småkaks- och sockerkakssmulor
4-5 tsk  arraks- eller punschessens

Garnering:

250-300g mandelmassa eller marsipan
100g  mörk blockchoklad
ev hushållsfärg eller geléfärg

Gör så här:

Rör matfett, florsocker, vaniljsocker och siktat kakao poröst. Tillsätt kaksmulorna och rör tills allt är väl blandat. Smaka av med arraks- eller punschessens. Ställ degen kallt en stund.

Rulla ut degen till två långa korvar och skär 2-3 cm långa bitar. Klä varje bit med tunt kavlad marsipan/färgad mandelmassa. Vill du göra det enkelt för dig så köp färdigkavlade marsipanlock som man använder till att täcka prinsesstårtor med, som du sen bara skär remsor med en kniv.

Smält blockchokladen i vattenbad.
Doppa kakändarna i den smälta chokladen och ställ dom sedan kallt.



Jag brukar baka dom i förväg och sedan frysa in dom för det här är inte något man bara slänger ihop på en kvart, utan man får räkna med att det kan ta lite tid. I alla fall första gången man bakar dom :)

Lycka till!


Lite presenter

Hittade lite presenter till min äldsta pärla som fyller år snart..
Ett linne, en stor t-shit (stl 130) som får bli ett nattlinne, åh nagellack som hon tycker så mycket om (så kanske mamman får ha sin ifred, hihi)




Åh de blev även några "presenter" till mig själv..
Har velat köpt en riktig rakhyvel i typ ett år men de har alltid blivit de billiga allternativet: engångsrakhyvlar! men nu är de slut på de! Nu jäklar kommer jag njuta som tusan när jag ska raka mina ben, nu när jag äntligen klarar av att göra de. Var ju livsfarligt att försöka sig på de i ett badkar med en gravidmage, Haha!





Slinga håret

Snart kommer Angelica ("mamma miiilo", som Nea kallar henne för) o ska hjälpa mig slänga i lite slingor.. Hoppas de blir bra, vill få lite ljusare färg nu till sommaren. Har tröttnat på min vanliga bruna färg nu.. dags för lite förändring känner jag :)




dammsugare



Dom här gjorde jag tills Nea fyllde 1år och nu om någon vecka fyller ju hon 2 år.. (Gud va tiden går fort!!)
Åh jag funderar på att baka dom igen, fast jag skulle vilja göra dom i lite roligare färger. Kanske ska prova få dom regnbådsfärgade?! :D

sitter o kikar på bakbloggar just nu å det finns så många fina tårtor jag vill göra.. Längtar!

kalas-söndag

Grattis Grattis till sötaste vildungen Milo som fyller 2 år idag. Jag och flickorna var dit på kalas o fick go´fika, smaskens!
Efter kalaset åkte Nea till sin pappa Perka för att vara hos honom hela veckan. Jag o Nova gick vidare till hennes farmor o pappa så dom kunde passa henne medans jag jobbade en snabbis. Sen blev jag bjuden på go´mat o vi fick skjuts hem.

Imorgon ska jag till bvc med båda flickorna.



Inte ofta man lyckas få med hela familjen Fredin på samma kort <3 girlpower har vi här hemma! Älskar mina underbara fina flickor! <3


viktväktarna

Vägdag idag å jag är nöjd!
Har gått ner 0,8kg denna vecka, vilket är mycket bättre än förra veckan för då gick jag upp 0,3kg.
Så nu är jag lite närmare mitt första delmål.
Tycker viktväktarna är så jäkla bra för jag får ju äta precis vad jag vill egentligen, bara man har koll på HUR mycket man äter!

Har varit på två långprommenader nu i helgen och de har nog gjort mycket, man minst gått 5 km varje gång och snart väntar en till prommis! Skööönt!


favvoplagget



Jag har hittat tillbaka till min mysdress igen, nu när jag inte har nån dunderkula som är ivägen. Åh den är så smidig att ha på sig här hemma för de är så lätt att slänga fram tutten eftersom jag leker "kossa" flera gånger om dagen..

Nu är vi tillbaka..


Ja nu känner jag för att börja blogga lite igen eftersom jag är mammaledig igen och min stora tös är hos sin pappa varannan vecka vilket gör att jag får lite tid över så jag kan sitta vid datorn när lilltösen sover.

Men det här ska väl blir skoj, följ med mig på massa pyssel o bakning som är min stora hobby för tillfället, min kamp med viktminskningen efter två graviditeter ( längtar efter att få använda alla mina kläder som bara ligger å väntar på mig, att få känna mig snygg o som en HOOOT MAMA.. hihi) vårat vardagsliv med en massa blöjbyten, o utveckling för mina två fina o underbara flickor <3


RSS 2.0